Vi er et av landets ledende hobbyfirma. Vi tilbyr et stort utvalg av kvalitetsvarer til riktige priser. Vår kvalitetsprofil gjenspeiles i de produktene vi representerer. Det er produkter fra internasjonalt kjente produsenter.

For å bli kjent med vårt utvalg anbefaler vi å studere utvalget i nettbutikken. Alle våre varer er ikke med her, det gjelder spesielt smådeler. Savner du noe, eventuelt andre typer så ta kontakt.

Modell-tec kundeblad er gratis til alle våre kunder. Her finner du aktuelt stoff om varer, nyheter, tilbud og artikler med aktuelle emner.

 

 

 

 

 

 

DS Skibladner,    Mjøsas Hvite Svane!

Hjuldamperen Skibladner er Norges eneste skovledrevet skip. Det er fremdeles i bruk og har gått i rutefart siden jomfruturen 2. august 1856. Skibladner trafikkerer byene på begge sider av Mjøsa fra Eidsvold til Lillehammer. Hjemmehavn er Gjøvik.

Skipet er 50,1 m langt og skroget har usedvanlig slanke linjer med en bredde på kun 5,06 m. + skovlene, på hver side. Dette gir en toppfart på 14 knop. Motoren yter 606 hk. Skipet ble bygget i et samarbeid mellom Motala skipsverft og Akers Mek. Verksted for Oplandske Dampskipsselskap, som fremdeles er eier.

Vår modell av dette spesielle og historiske skipet er en milepel. Der finnes ikke tilsvarende på markedet.

Modellen av Skibladner er i skala 1:60. Det vil si en lengde på 83 cm. Det er samme skala som MS Finnmarken.

Det er en staselig modell med masse detaljer og innredning. Vi har gjort modellen klar for motorisering, med drift via skovlene. Dette har vi laget i et eget motor og servosett.

Byggesettet er for øvrig i samme kvalitet og utførelse som MS Finnmarken.

Bestillings nr.: 601-0600. Introduksjons pris kr. 3995,-.

                                                                                                   Motor og servosett nr. 604-0600: kr. 985,-

 

 

Oselvar, en tusen års båtbygger tradisjon!

Fra vikingskip til kystfiske og turbåt.

På 1800-talet var Oselvar den dominerende båttypen mellom fiskerne på hele Vestlandskysten, og etter den store omveltingen i fiskeria omkring forrige hundreårsskifte, da fiskerne begynte å ta i bruk større båter som de satte motor i, var det bare Os og Strandebarm som overlevde som båtbygger bygder i Hordaland. Oselvaren er en smekker robåt, mykt bygd av tynne materialer med bare tre bordganger. Båten har vært kjent som en særs lett robåt og rask seiler, og i tillegg som en trygg båt.

Det blir fremdeles arrangert til kappseiling, med eget Norgesmesterskap for Oselvare.

Vår modell er av originalen, en Oselvar færing fra 1928. Den er utstyrt med tofter og seilbenker akterut som gir bedre sitteplass, spesielt under seilas.

Byggesettet av modellen har en skala på ca. 1:15, med en lengde på 400 mm. Båten leveres komplett med mast og seil. På modell-tec.no kan du se byggeveiledningen på video.

En virkelig fin modell av en tradisjonell båt!

Bestillings nr: 601-0300. Pris kr. 1250,-.

 

Mange nyheter!

Vi kommer med mange nyheter. Størst er M/S Finnmarken. Modellen av denne hurtigruten er unik. Den er tilpasset originalen på Hurtigrutemuseet i Stokmarknes. Modellen har innredning og LED belysning både innvendig og utvendig. Motor og fjernstyring kan også monteres i den.

Søsterskipet M/S Ragnvald Jarl kan også bygges ut fra samme settet.

Finnmarken er et fantastisk byggesett!

Vi har tidligere skrevet at det har vært et stort arbeid med konstruksjonen av Finnmarken. Det kan vi stadfeste. Som et eksempel på dette kan vi nevne konstruksjonen av ankervinsjen på fordekket. Vinsjer har alltid vært et problem å produsere i modell. Der er mange detaljer og den må være i samsvar med originalen. Kaptein Engen har fotografert originalen om bord og konstruktøren vår Taner Selvi har digitalisert den. Den kommer i settet, sammen med mange andre deler i et nytt materiale.

Det nye materialet heter «Photopolimer resin». Et norsk ord er vanskelig å finne, men nærmest kommer «lysaktivert harpiks». Dette stoffet endrer egenskaper ved eksponering av lys. I vårt tilfelle ultrafiolett lys. Delene er frest ut på 3D printer og er utrolig detaljerte og naturtro. Det er første gang denne teknologien er tatt i bruk i modellsammenheng, men mye tyder på at dette blir morgendagens teknologi! Dette materialet kan males i ønsket farge. I vårt tilfelle er vinsjen  på Finnmarken lys grå.

En annen detalj i alle båter er blokker. Her er et eksempel på en dobbel blokk med øye-feste i begge ender. Den er utrolig detaljert i det nye stoffet «Photopolimer resin». Den kan males i den ønskede farge. Vi leverer denne i 5 stk. pakke.

I Finnmarken leveres også LED belysning. Over 100 lys er i settet. Disse kan plasseres etter ønske i restaurantene, styrhuset, lugarene, på dekk, i lanterner eller der en ønsker lys. Disse må legges i sløyfer alt etter strømkilden du vil benytte. Lyspærene er 3 V 20 mA.

 

Colin Archer i ny utgave!

Den nye utgaven av den store Colin Archer er på lager. Den har fått nytt skrog, etter mange kunders ønske. Det nye skroget er i tre, med kjøl, spant og hud (kledning) slik originalen var bygget. Størrelsen er som tidligere; 127 cm.

Dette er en ØGREY-HOBBY konstruksjon etter tegninger og oppmålinger av originalbåten i samarbeide med Norsk Sjøfartsmuseum.

Best.nr.: 501-0728. Pris: (kr. 8180,-)  NÅ kr. 5995,-

 

NORDLANDSBÅTEN OPREISNINGEN. 

Fiske- og fraktebåt i skala 1:20, Laserskåret tre-byggesett.

En stor modell av den tradisjonsrike nordlandsbåten. Forbildet for denne var «Opreisningen» som er restaurert på Norsk Sjøfartsmuseum i Oslo. Det er en fembøring bygget i Rana omkring år 1800. Båttypen stammer imidlertid fra 1700-tallet. Som fiskebåt hadde den sin storhetstid på 1800-tallet, fram til de motordrevne båtene kom. Nordlandsbåtene var utrolig effektive sjø båter og meget gode seilere. De representerer en båtkultur og båtform som vi også finner i vikingskipene. Linjeføring og konstruksjoner kan godt ses ved å sammenligne med modellen vår av Osebergskipet.
Også dette er en ØGREY-HOBBY konstruksjon etter tegninger og oppmålinger av originalbåten i samarbeide med Tromsø museum.
Størrelse (lengde x bredde x høyde): 720 x 170 x 710 mm.
Best.nr. 501-0416.  Pris: (kr. 3110,-) NÅ kr. 2495,-

Til nettbutikken

Last ned: håndbøker og byggeveiledninger

modell-tec kundeblad arkiv