Finnmarken har nå fått sitt eget bygg.

Hele båten i full størrelse er plassert i sitt nye glassbygg ved Hurtigrutemuseet i Stokmarknes. I tillegg er båten restaurert og framstår i sin opprinnelige prakt. Publikum kan nå besøke båten inne i huset sitt og innvendig i båten. Her kan en besøke salongene, restaurantene, dekkene og få et inntrykk av hvordan det var å reise med dette flotte skipet langs kysten vår.

MS Finnmarken var det første hurtigruteskipet med en daværende elegant linje og med dekk helt akterut. Eller som mange har uttrykt det: Det var fra en tid da en båt var en båt med «elegante linjer».

Der er sikkert mange som har bidratt til dette framtidsrettete prosjektet, men ildsjelen, lederen for museet og skipets siste kaptein Sten Magne Engen skal ha ros for sin store innsats. Dette er flott! Se mer på: https://www.museumnord.no/vare-museer/hurtigrutemuseet/

Til alle våre kunder som har skala-modellen av M/S Finnmarken, nå har dere anledning til besøk om bord, se alle detaljene og å oppleve båten. Til dere som ikke har modellen enda, så har vi den på lager. Det er blitt vårt mest solgte byggesett av de store modellene.