Vi sluttfører nå arbeidet med modell av dette stolte skipet. Det kommer som byggesett i tre. Vi er forsinket pga. utvidelser av de opprinnelige planene for settet, men vi håper det skal være klar i løpet av 2. kvartal 2019. Bildet over viser esken modellen kommer i.

Det er omfattende arbeid som ligger bak denne modellen. Vi har originaltegningene fra Blohm & Voss-verftet i Hamburg hvor MS Finnmarken ble bygget. Modellen blir en stor skalamodell med masse detaljer og tilbehør. Den har et fantastisk fint skrog og modellen kommer med innredning med lugarer og salonger. Dekkene kan løftes fra hverandre og har LED belysning både innvendig og utvendig!

Den blir produsert med tanke på at den også skal kunne brukes med motor og fjernstyring på vannet. Skalaen blir 1:60. Det betyr en lengde på 1350 m.m., bredde 212 m.m. og høyde 470 m.m.

M/S Ragnvald Jarl er søsterskipet til M/S Finnmarken. Byggesettet kan dermed også bygges i denne versjonen, eller i versjonene som skoleskipene M/S Gann eller M/S Sjøkurs. Det var sistnevnte versjon NRK brukte på sine seilaser langs kysten vår. NRK har gitt tillatelse til bruk av logo og «Sommerbåt» dekor på modellen. Dette blir et virkelig spennende prosjekt fra vår hobbyavdeling.

 

Se hva fagpressen skriver: Klikk på modell-tec logoen nedenfor, eller på samme logoen på ØGREY-HOBBY siden.

 

Bildene over viser arbeidsmodeller av  Finnmarken. Som du ser er den ikke ferdig men gir et inntrykk av hva som kommer.

På de trehvite bildene vises Finnmarken i tre nivåer. Det første viser spant og dekk montering. Innredning på A-dekket vises også. Det neste bildet er fra promenade dekket med salonger og oppholdsrom. Her er foruten innredningen også stoler og bord. Over dette dekket ser du neste dekk som er båt dekket, hvor bl.a. livbåtene skal stå. Dette dekket er på plass på det siste trehvite bildet. Over det vises navigasjons dekket med styrehus foran. Mast og skorstein skal her monteres.

På nederste bilde, på framdekket, ser du den originale ankervinsjen og kranen som i dag er på Finnmarken. Vi har valgt bl.a. å bruke kranen som ble fornyet i 1988. Modellen har dermed fått tilpasninger i samsvar med originalen på Hurtigrutemuseet i Stokmarknes.

Dette blir årets modell! Den har som du ser innredning og den kommer med belysning. Gled dere!

Reserver din modell nå: Pris kr. 5895,-.

Forventet levering i Juni 2019!