29 aug 12:36

Velkommen til GLASSMAGASINET ØGREY

2017-10-06T12:38:22+02:0029. august, 2017|Citybag, Glassmagasinet, Hobby, Leker|

Butikken ble etablert i 1847. I 170 år har vi drevet handelsvirksomhet i Egersund. Firmaet har utviklet seg gjennom 5 generasjoner til dagens firma som driver i 4 bransjer. Vår beliggenhet er midt i Egersund sentrum, med hovedinngang fra gågata og fra parkeringsplassen på Nytorget.

De fire avdelingene er:

  • Glassmagasinet med serviser, glass, krystall, gaver, kjøkkenutstyr, mm.
  • Citybag med vesker, reiseeffekter, fritidsutstyr, kofferter, paraplyer og hansker.
  • Lekeavdelingen med alt av leker og multimedia for store og små.
  • ØGREY-HOBBY med teknisk hobby innen fjernstyring, fly, båt, helikopter, bil, materialer, lim, mm.

Med andre ord; et svært stort varespekter for hele familien, – fra babyer til pensjonister.

13 aug 12:00

Hurtigruteskipet M/S Finnmarken som modell!

2019-09-09T10:49:17+02:0013. august, 2018|Hobby|

Vi har sluttført arbeidet med modell av dette stolte skipet. Det er et byggesett i tre. Bildet over viser esken modellen leveres i.

Det er et omfattende arbeid som ligger bak denne modellen. Vi har originaltegningene fra Blohm & Voss-verftet i Hamburg hvor MS Finnmarken ble bygget. Modellen er en stor skalamodell med masse detaljer og tilbehør. Den har et fantastisk fint skrog og modellen har innredning med lugarer og salonger. Dekkene kan løftes fra hverandre og har LED belysning både innvendig og utvendig!

Den er produsert med tanke på at den også skal kunne brukes med motor og fjernstyring på vannet. Skalaen er 1:60. Det betyr en lengde på 1350 m.m., bredde 212 m.m. og høyde 470 m.m.

M/S Ragnvald Jarl er søsterskipet til M/S Finnmarken. Byggesettet kan dermed også bygges i denne versjonen, eller i versjonene som skoleskipene M/S Gann eller M/S Sjøkurs. Det var sistnevnte versjon NRK brukte på sine seilaser langs kysten vår. NRK har gitt tillatelse til bruk av NRK logo og «Sommerbåt» dekor på modellen. Dette er et virkelig spennende prosjekt fra vår hobbyavdeling.

 

Se hva fagpressen skriver: Klikk på modell-tec logoen nedenfor, eller på samme logoen på ØGREY-HOBBY siden.

 

Bildene over viser arbeidsmodeller av  Finnmarken. Som du ser er den her ikke ferdig men bildene gir et inntrykk av hvordan den blir.

På de trehvite bildene vises Finnmarken i tre nivåer. Det første viser spant og dekk montering. Innredning på A-dekket vises også. Det neste bildet er fra promenade dekket med salonger og oppholdsrom. Her er foruten innredningen også stoler og bord. Over dette dekket ser du neste dekk som er båt dekket, hvor bl.a. livbåtene skal stå. Dette dekket er på plass på det siste trehvite bildet. Over det vises navigasjons dekket med styrehus foran. Mast og skorstein skal her monteres.

På nederste bilde, på framdekket, ser du den originale ankervinsjen og kranen som i dag er på Finnmarken. Vi har valgt bl.a. å bruke kranen som ble fornyet i 1988. Modellen har dermed fått tilpasninger i samsvar med originalen på Hurtigrutemuseet i Stokmarknes.

Dette blir årets modell! Den har som du ser innredning og den kommer med belysning!

Bestill din modell nå: Pris kr. 5895,-.

Den er på lager, klar til levering!

 

Se hva pressen skriver. Klikk på «modell-tec» logoen under: