29 mai 12:38

Finnmarken er ferdig!

2019-05-29T12:38:00+02:0029. mai, 2019|Hobby|

Byggesettet er nå ferdig konstruert og produsert. Nå pakkes settene, tegningene og beskrivelsene gjøres klar og så sendes settene. Det har vært et stort og omfattende arbeid. De fleste husker nok første gang vi gikk ut med at vi skulle produsere Finnmarken. Da var det et ordinært byggesett på linje med andre eksisterende sett. Men, denne båten fascinerte oss alle og vi bestemte oss for å lage et mer detaljert sett enn vanlig. Til mer vi arbeidet med modellen til ivrigere ble vi og spørsmålet om båtens innredning kom. Vi kunne ikke si nei til dette og vi satte i gang. Det neste som dukket opp var hva skal vi med innredning om den ikke kan ses? Da kom ideen om belysning. Resultatet ble at i settet er der over 100 LED lys. Disse kan brukes etter ønsket plassering.

Finnmarken er blitt et prestisje prosjekt og et sett vi aldri har sett maken til. Det blir en gigant innen modeller og har vakt stor oppsikt både i Norge og utlandet. Den første produksjonen er i ferd med å bli utsolgt! Så til dere som ikke enda har bestilt den, ikke vent lenger. Dette er virkelig noe å glede seg til.

Vi begynner utsendelsen av bestillingene så snart settene ankommer.

Som en forsmak legger vi ut eksempler på tegningene. Disse har engelsk tekst for det internasjonale markedet, men de kommer selvfølgelig med norsk tekst her hjemme.

12 feb 12:19

Finnmarken på Nürnberg-messen!

2019-02-12T12:42:44+02:0012. februar, 2019|Hobby|

For første gang er vi representert på den store messen i Nürnberg. Vi var representert med Finnmarken, Follabuen, Conny og Jeanett. Finnmarken er som kjent ikke ferdig enda. Derfor laget vi en halvferdig modell for å vise konstruksjonen med de forskjellige dekk og innredning hengende over hverandre. Den vakte oppsikt og var omfattet med stor interesse.

Se nederst på denne siden og ØGREY-HOBBY siden for mer informasjon.

13 aug 12:00

Hurtigruteskipet M/S Finnmarken som modell!

2019-07-30T13:50:54+02:0013. august, 2018|Hobby|

Vi sluttfører nå arbeidet med modell av dette stolte skipet. Det kommer som byggesett i tre. Vi er forsinket pga. utvidelser av de opprinnelige planene for settet, men vi håper det skal være klar i løpet av 2. kvartal 2019. Bildet over viser esken modellen kommer i.

Det er omfattende arbeid som ligger bak denne modellen. Vi har originaltegningene fra Blohm & Voss-verftet i Hamburg hvor MS Finnmarken ble bygget. Modellen blir en stor skalamodell med masse detaljer og tilbehør. Den har et fantastisk fint skrog og modellen kommer med innredning med lugarer og salonger. Dekkene kan løftes fra hverandre og har LED belysning både innvendig og utvendig!

Den blir produsert med tanke på at den også skal kunne brukes med motor og fjernstyring på vannet. Skalaen blir 1:60. Det betyr en lengde på 1350 m.m., bredde 212 m.m. og høyde 470 m.m.

M/S Ragnvald Jarl er søsterskipet til M/S Finnmarken. Byggesettet kan dermed også bygges i denne versjonen, eller i versjonene som skoleskipene M/S Gann eller M/S Sjøkurs. Det var sistnevnte versjon NRK brukte på sine seilaser langs kysten vår. NRK har gitt tillatelse til bruk av logo og «Sommerbåt» dekor på modellen. Dette blir et virkelig spennende prosjekt fra vår hobbyavdeling.

 

Se hva fagpressen skriver: Klikk på modell-tec logoen nedenfor, eller på samme logoen på ØGREY-HOBBY siden.

 

Bildene over viser arbeidsmodeller av  Finnmarken. Som du ser er den ikke ferdig men gir et inntrykk av hva som kommer.

På de trehvite bildene vises Finnmarken i tre nivåer. Det første viser spant og dekk montering. Innredning på A-dekket vises også. Det neste bildet er fra promenade dekket med salonger og oppholdsrom. Her er foruten innredningen også stoler og bord. Over dette dekket ser du neste dekk som er båt dekket, hvor bl.a. livbåtene skal stå. Dette dekket er på plass på det siste trehvite bildet. Over det vises navigasjons dekket med styrehus foran. Mast og skorstein skal her monteres.

På nederste bilde, på framdekket, ser du den originale ankervinsjen og kranen som i dag er på Finnmarken. Vi har valgt bl.a. å bruke kranen som ble fornyet i 1988. Modellen har dermed fått tilpasninger i samsvar med originalen på Hurtigrutemuseet i Stokmarknes.

Dette blir årets modell! Den har som du ser innredning og den kommer med belysning. Gled dere!

Bestill din modell nå: Pris kr. 5895,-.

Er på lager, klar til levering!

 

29 aug 12:36

Velkommen til GLASSMAGASINET ØGREY

2017-10-06T12:38:22+02:0029. august, 2017|Citybag, Glassmagasinet, Hobby, Leker|

Butikken ble etablert i 1847. I 170 år har vi drevet handelsvirksomhet i Egersund. Firmaet har utviklet seg gjennom 5 generasjoner til dagens firma som driver i 4 bransjer. Vår beliggenhet er midt i Egersund sentrum, med hovedinngang fra gågata og fra parkeringsplassen på Nytorget.

De fire avdelingene er:

  • Glassmagasinet med serviser, glass, krystall, gaver, kjøkkenutstyr, mm.
  • Citybag med vesker, reiseeffekter, fritidsutstyr, kofferter, paraplyer og hansker.
  • Lekeavdelingen med alt av leker og multimedia for store og små.
  • ØGREY-HOBBY med teknisk hobby innen fjernstyring, fly, båt, helikopter, bil, materialer, lim, mm.

Med andre ord; et svært stort varespekter for hele familien, – fra babyer til pensjonister.