About Thor Øgrey

This author has not yet filled in any details.
So far Thor Øgrey has created 7 blog entries.
29 mar 14:01

Kundeblad nr. 95 med dårlig trykk.

2019-03-29T16:05:54+02:0029. mars, 2019|Hobby|

Vi beklager at papirversjonen av vårt nye kundeblad har dårlig trykk.

Kundebladene som ble utsendt med Posten klarte vi ikke å få stanset. De er derfor levert ut til våre kunder. Problemet er at der er brukt for mye farge og for tynt papir slik at bildene blir mørke, de slår gjennom papiret og trykkfargen smitter av til nabosidene. Dette er lite representativt for oss og våre varer.

Trykkeriet, som er vår lokalavis, beklager feilen og trykker et nytt opplag til oss. Nye eksemplarer kan fåes her hos oss eller du kan laste ned hele kundebladet med 24 sider på innlegget under dette innlegget. Vi vedlegger også et nytt eksemplar ved alle bestillingene vi sender ut.

Igjen beklager vi det uhellet som skjedde med trykkingen.

12 feb 12:19

Finnmarken på Nürnberg-messen!

2019-02-12T12:42:44+02:0012. februar, 2019|Hobby|

For første gang er vi representert på den store messen i Nürnberg. Vi var representert med Finnmarken, Follabuen, Conny og Jeanett. Finnmarken er som kjent ikke ferdig enda. Derfor laget vi en halvferdig modell for å vise konstruksjonen med de forskjellige dekk og innredning hengende over hverandre. Den vakte oppsikt og var omfattet med stor interesse.

Se nederst på denne siden og ØGREY-HOBBY siden for mer informasjon.

13 aug 12:00

Hurtigruteskipet M/S Finnmarken som modell!

2019-04-16T14:51:40+02:0013. august, 2018|Hobby|

Vi sluttfører nå arbeidet med modell av dette stolte skipet. Det kommer som byggesett i tre. Vi er forsinket pga. utvidelser av de opprinnelige planene for settet, men vi håper det skal være klar i løpet av 1. kvartal 2019. Bildet over viser esken modellen kommer i.

Det er omfattende arbeid som ligger bak denne modellen. Vi har originaltegningene fra Blohm & Voss-verftet i Hamburg hvor MS Finnmarken ble bygget. Modellen blir en stor skalamodell med masse detaljer og tilbehør. Den har et fantastisk fint skrog og modellen kommer med innredning med lugarer og salonger. Dekkene kan løftes fra hverandre og har LED belysning både innvendig og utvendig!

Den blir produsert med tanke på at den også skal kunne brukes med motor og fjernstyring på vannet. Skalaen blir 1:60. Det betyr en lengde på 1350 m.m., bredde 212 m.m. og høyde 470 m.m.

M/S Ragnvald Jarl er søsterskipet til M/S Finnmarken. Byggesettet kan dermed også bygges i denne versjonen, eller i versjonene som skoleskipene M/S Gann eller M/S Sjøkurs. Det var sistnevnte versjon NRK brukte på sine seilaser langs kysten vår. NRK har gitt tillatelse til bruk av logo og «Sommerbåt» dekor på modellen. Dette blir et virkelig spennende prosjekt fra vår hobbyavdeling.

 

Se hva fagpressen skriver: Klikk på modell-tec logoen nedenfor, eller på samme logoen på ØGREY-HOBBY siden.

 

Bildene viser arbeidsmodeller av  Finnmarken. Som du ser er den ikke ferdig men gir et inntrykk av hva som kommer. De øverste dekk og rigg er ikke montert. Heller ikke ror. Malingen er ikke ferdig. Den svarte malingen på skroget skal gå høyere opp midtskips og bak.

På de trehvite bildene vises Finnmarken i tre nivåer. Det første viser spant og dekk montering. Innredning på A-dekket vises også. Det neste bildet er fra promenade dekket med salonger og oppholdsrom. Her er foruten innredningen også stoler og bord. Over dette dekket ser du neste dekk som er båt dekket, hvor bl.a. livbåtene skal stå. Dette dekket er på plass på det siste trehvite bildet. Over det vises navigasjons dekket med styrehus foran. Mast og skorstein skal her monteres.

På nederste bilde, på framdekket, ser du den originale ankervinsjen og kranen som i dag er på Finnmarken. Vi har valgt bl.a. å bruke kranen som ble fornyet i 1988. Modellen har dermed fått tilpasninger i samsvar med originalen på Hurtigrutemuseet i Stokmarknes.

Som sagt dette er arbeidsmodeller som konstruktørene bruker for at modellen skal bli perfekt. Mer informasjon kommer her.

Dette blir årets modell! Den har som du ser innredning og den kommer med belysning. Gled dere!

Reserver din modell nå: Pris kr. 5895,-.

Forventet levering i April/Mai 2019!